fredag 5 april 2013

Premiärpaddling av Tiderace VORTEX

Fredag morgon och vi klev upp extra tidigt för att hinna testa Vortex i vattnet för första gången i Sverige!Väderförhållandena var väl inte riktigt optimala med svaga vindar och plattvatten, men det gav ju samtidigt tillfälle att få känna kajakens "rena" egenskaper utan påverkan av miljön.

Först ut var Carina, som med ett leende på läpparna begav sig ut på vattnet, hon stt väldigt bra med god kontakt med kajaken, fördäcket var inte heller för högt för hennes paddelisättning.

Carina testade samtidigt den nya Northernligtpaddles "Shoulderless Greenland paddle" en mycket trevlig tredelad grönlandspaddel för den lite mindre paddlaren, paddeln på bilden har Nasaq paddelspetsskydd i Silikon/polyretan.
Vortex är lätt att kanta ner och hålla på kant,
Vortex fungerade även för mig, fast jag misstänker att mina 97kg är lite i högsta laget.  
Carinas betyg, Dubbeltumme! Kanske hennes nya favorit bland buskajaker?






torsdag 4 april 2013

VORTEX äntligen här!

Efter någon månads leveransförsening har vi äntligen fått hem det första exemplaret till Sverige av Tiderace nya kajakmodell VORTEX. VORTEX är Tiderace första rotationsgjutna kajak tillverkad i Polyetylenplast i ett lager. Det som slog oss när vi öppnade paketet med dyrgripen var att man tydligt såg Tiderace erkänt höga byggkvalitet, inte något flex på de störe plana ytorna här inte. Både Jag (pelle, 1.90cm 97kgtung) och Carina (1.62, 60kg) satt riktigt bekvämt med bra stöd för ryggen som inte hindrade att man lade sig bakåt över akterdäcket. Imorgon stundar provpaddling, återkommer med en rapport efter detta. VORTEX finns i 4 olika färger, Blått som på bilderna, Grönt, Orange och den rent ut sagt skitläckra Rosa varianten som ni säkert kommer se mig glida runt i under sommaren!
Priset då, 14900:-

söndag 31 mars 2013

Påsktur till Öja en ö med många ansikten

Annandag påsks morgon hämtade vi upp Kenneth och styrde kosan söderut mot det öppna havet och solen. Vid Ankarudden på södra torö mötte Rickard, Tomas, Gustav och Hans upp. luften darrade av förväntan och den första vårvärmen.
Ankarudden Torö, pga isläget och lågt vatten gick det att gå i bakom fiskarförråden.
Kenneth på väg söderöver mot Öja.
Ilandstigning vid Norrhamn på Öja, här sov vi över i stugorna som finns i Gästhamnen, en snabb urpackning så drog vi vidare åt sydost.
Nästa landning skedde i Österhamn nere vid Landsortsbyn.
Rundvandring i Byn, våren hade kommit och alla var glada.
Obligatorisk Kanonritts bild. Landsorts fyr blev renoverad förra sommaren och lyste orange och vit.
 
Fyren är även fin från vattnet.
En kall Landsorts Lager från Nynäshamns ångbryggeri slank ner innan vi drog oss tillbaka till Norrhamn.
Kvällen led mot sitt slut, Torrdräkterna hängde på vädring, bastun värmde gott, och pratet runt middagen blev långt och djupt.

Måndag morgon hade vi kommit till en annan värld, En kyla och råhet som växte ända in i märgen, var det pratet om kalla kriget och oron som rådde i Världen under 50-90talet som skapade detta?


TUVA, turbåten mellan Öja och Torö, syns knappt i det kalla morgonljuset.
Solen anas någonstans bortom diset.
Som ett urtidsdjur sträcker kanonen ut sitt eldrör, enligt uppgift ska den tåla en träff av en 100kilotons atombomb. Vi är på väg ner i djupet...
Konstiga maskiner och ett konstigt ljus i underjorden.
Planer läggs upp, stämmningen är tryckt, vad händer på ytan?
Vi vet var vi är i Världen, men var är alla andra?
Redo, nu kan vad som helst hända.
Plötsligt trycker det på, så möts man av detta, dags att bege sig mot ytan igen.