måndag 24 januari 2011

"Nynäskajak On Tour"

Helgen 22-23 Januari tog vi bilen och for söderut! Det var äntligen dax att hämta upp några av årets kajaknyheter i vårt allt mer svällande sortiment. Danska kajakmärket Arrowkayaks stod på inköpslistan.

Men innan dess hann vi med en hel del annat också...

Första stoppet skedde hos en av våra samarbetspartners nämligen Peter på Kajakevent-Malmö
Via Peter köper vi bland annat in TideraceSeakayaks som vi nu sålt under tre år. Det var dock första gången vi besökte Peters butik Kayakevent på Norra Vallgatan 27 i Malmö. En riktigt trevlig upplevelse, fräschbutik med ett stort urval av såväl kajaker som utrustning och kläder och så Peter förståss, en mycket trevlig prick vi lärt känna under de 8 år vi hållit på i kajakbranschen. -Vi ses nästa vecka Peter när du kommer upp med de nya Tideracekajakerna, vi längtar verkligen efter att få in den mycket efterlängtade Tiderace Xtreme modellen (och det gör även många av våra kunder...)
Peter och Carina på Kayakevents andra våning där alla kajaker finns displayade på en STOR yta...

Relaxhörnan i butiken, kan behövas efter att gått runt bland alla roliga prylar och kajaker.

Efter Snabbvisiten i Malmö styrde vi kosan norrut till Helsingborg där vi mötte Leif på ATERRA, vår andra skånska kajak och surfski leverantör. Hos Glade Leif skulle vi hämta upp våra hett efterlängtade Arrowkajaker "PLAY" och "NUKA" som betyder lillasyster på grönländska.

Men innan kajakleverans blev det en kväll på krogen tillsammans med Leif där planer drogs upp inför framtiden. Efter en sen söndagsfrukost åkte vi till Leif och lastade på kajakerna, vi fick även med oss en ZET raptor, en gul playboat för strömmande vatten, finns tydligen ett gäng stockholms vitvattenpaddlare som bara väntar på att sätta klorna i denna lilla forskajak.
Pelle Och Leif kollar in Leifs egna märke Religion som tillverkar Vingpaddlar i exotiska material och låga vikter med smart delning där både vinkel och längd lätt kan regleras även ute på vattnet, paddellängden är faktiskt bra att kunna reglera, framförallt om man sitter i en Surfski och vågorna börja bygga på i ryggen.

Efter många mils bilkörning var vi äntligen hemma igen, och det vart en tidig julafton med paketuppackning, på bilden lilla NUKA i läcker grön och vit skrud.

Storebror Play ser ut att komma direkt från AIK´s black army klack,

Smart svankstöd från Imersion research. pumpspännen bakom ryggen gör det enkelt att spänna stödet precis som man vill ha det även när man sitter i sittbrunnen.

Längtar till Onsdag då vi ska ha en liten förtest av dessa båda kajaker i simhallen.

Om isen släppt tills på lördag kör vi stor testdag i Nynäshamn, annars blir det helgen efter.

Tack både Peter och Leif för gästfriheten.