söndag 30 november 2008

Vattenpromenad med barnen lördagen den 29 november

Efter en skön frukost med nybakade Croissanter frågade jag min två döttrar om dom ville ta en paddeltur. (vilket jag inte trodde att dom ville då det var 5 grader varmt och blåsigt och regnigt ute.) Till min glada förvåning sa dom ja! Yngsta dottern Lo krav var att få paddla Reval Mini som hon inte släppt ifrån sig under sommaren, Äldsta dottern Fredrika ville prova den nya Tahe Greenland vilket hon självklart fick göra! Kompisen Mats var nyfiken på Tiderace kajakerna så han tog Xplore och själ ville jag testa Xcite.

Utanför Havsbadet var det halvmeter höga dyningar vilket var kul, xciten var lätt att få upp i surf. Den var dessutom ännu mer lättmanövrerad än Xploren (kanske inte så konstigt...)
Fredrika stortrivdes i Greenland. (jag vill också vara 17 år och jättevig...) hon fångade ett par sköna surfar.Lo klagade på att det var alldeles för varmt... (jag trodde tjejerna skulle klaga på kylan.)
Inne vid smörpundet krävde pappa en gruppbild.
Xcite´n som jag testade idag fick nog inte riktigt bekänna färg då det inte var särskilt mycket vågor men på plattvatten uppförde den sig mycket bra, otroligt skön sittbrunn, lätt att hålla på kant och mycket lättmanövrerad.


Eftermiddagstest tur runt Yttregården

I fredags ringde Kenneth och undrade om inte en kajaktur skulle sitta fint!
Självklart sa jag som ville prova dom nya Tiderace kajakerna vi fått hem.

Tiderace Xplore classic 5,49 m lång och 53 cm bred vikt 26 kg tillverkad i glasfiber och diolen, finns även i hardcore utförande där glasfibern är utbytt mot kevlar/kolfiber.

Vi utgick från NSS i Nynäshamn och paddlade den vanliga runda runt Yttre gården. Havet är tomt så här års med undantag för några övervintrande Alfåglar...

Vid Yttre gårdens södra spets möte vi stora dyningar som nära land blev brytande med mycket spegelsjöar.Vid rödkläppen på Östra sidan av Yttre gården såg vi ett fenomen som iallafall jag aldrig tidigare sätt på denna plats, vågorna kom på ena sidan om ön från syd och från andra sidan av ön frön öst vilket gjorde att när dom möttes slog skummet upp ca 2meter...

I gårdsund var det som vanligt lugnt.

Tiderace Xplore kajaken jag provade idag får helt klart godkänt, för att vara 5,5 meter lång var den förvånandsvärt lättmanövrerad även i stökig sjö med brytande vågor. Normalt gillar jag betydligt kortare kajaker som Point65 Whisky16, fördelen med Tiderace Xplore är ju att man får med sig mycket packning men samtidigt får en rolig lekbåt om man paddlar den tom. Kajaken kändes lättdriven och svarade mycket bra på kantning. Kan nog bli en ny favorit!!!