lördag 7 februari 2009

Dimma är också kul!!!

Idag blev det en paddling i mjölk!
Man såg knappt 50 meter så kompassen blev nästan utsliten av allt styrande efter en kompassnål som hela tiden rörde sig.
Vi hade dagen till ära lyckats få ut våra småbarnsföräldervänner Sven och Linda på vattnet.
Dessutom var Kenneth med (som han brukar) och förstås min älskling Carina!
Efter lite mailkontakt med Masse, en av skepparna på sjöräddningen i Nynäshamn hade vi planerat en "räddningsövning" med deras 12m Räddningskryssare Rescue Marc Wallenberg JR
I väntan på att komma iväg, Kenneth är som vanligt lite "grundligare" i sitt packande...
Men han är snart ifatt, vilket var tur för man såg inte särskilt långt åt nåt håll.På gårdsfjärden spelade Alfågeln vilket lät tryggt i den inbäddande dimman.

Carina följer landkonturen av Bedarön på väg söderut.


Jag ringde och larmade sjöräddningen när vi strax söder om Yttregården, sen la vi oss i flotte och väntade. Dom kom till oss på ca 15 minuter, Att se en 12 meters båt dyka upp i dimman på 50m håll gör att man blir lite rädd -har dom sett oss eller? Som tur var höll dom rätt låg fart och det visade sig att dom sett oss på radarn på rätt långt håll.

Kenneth figurerade underarmsbrott, vilket gjorde att man la hans kajak tvärs aktern, applicerade en vaccumpåse runt hans arm för att fixera brottet, för att vara efterklok tror jag det varit bra om vi legat kvar i flotte för att stabilisera Kenneths kajak ytterligare när man lyfte ombord Kenneth.

En glad besättning efter utfört uppdrag, Tack för övningen Masse och ni andra! Hoppas ni lärde er lika mycket som vi!

Rescue Marc Wallenberg JR på väg hemmåt i dimman, vi styrde tillbaka in mot Yttregården och den södra stranden på västra sidan.

Efter det "hårda" räddningsarbetet var det som vanligt gott med Bullen berglunds klassiker "Bullen´s pilsner korv"

Carina är som vanligt glad...