lördag 31 januari 2009

Plurrningsövning med friluftslivskursen på Nynäshamns Gymnasium 28/1 2009

Jag har denna vår den stora äran att vara lärare för en friluftsliv och ledarskapskurs på Nynäshamns gymnasium, elverna är från olika program och från olika årskullar.
Denna kurs som har som syfte att ge eleven en fördjupad insikt i olika typer av friluftsliv och hur man som ledare leder grupper i naturen är riktigt kul! Alla elever har dessutom aktivt valt denna kurs som kan tyckas ligga lite utanför de vanliga kurserna på gymnasiet, vilket gör eleverna extra motiverade.Som första utomhusaktivitet planerade vi in en is´plurrningsövning i samråd med SSSk´s Nynäshamnssektion. Från SSSK ställde Ulf, Bertil och Roland upp och visade både teoretiskt men framförallt praktiskt hur eleverna skulle bette sig om dom hamnade i vattnet när dom var ute på isarna.
Samling hos ULf Holm på hans varv vid Himmelsöbron, eleverna lyssnar koncentrerat på Ulf när han berättar vad denna eftermiddag kommer att innehålla.


Väl ute på isen var snart den första "plurraren" i vattnet resten av eleverna hjälpte till med säkerheten och var beredda att dra upp honom om nått skulle gå fel.Väl uppe på isen hjälpte sedan eleverna varandra att byta de blöta kläderna mot torra.Snart var isen full av både stolta, nydoppade elever och oroliga "torra" som väntade på sin tur.

Som en samanfattning av dagen vill jag först och främst tacka Ulf, Bengt och Roland för en mycket bra genomförd övning. Men också alla duktiga elever som helhjärtat deltog och hjälpte varandra både före och efter doppen.

Inga kommentarer: